Nieuws

Beste zwangeren en/of partners,

Er zijn in Nederland minder Corona besmettingen en opnames in het ziekenhuis. Gelukkig ook in onze regio. Om deze reden is het mogelijk om weer een kleine versoepeling toe te staan binnen de zorg die wij jullie bieden.

Beste zwangeren en partners,

Voor een aantal van jullie misschien een bekend gezicht, voor sommigen misschien niet dus daarom stel ik me toch even voor. Ik ben Hanneke van der Spek en woon momenteel met mijn man in IJsselmuiden. Kampen is voor mij dan ook bekend terrein. Ik zal met name tijdens de zomervakantie het team komen versterken, zodat de rest van zijn vakantie kan gaan genieten.

We hebben een bijzonder vak, waarin geen dag hetzelfde is. Elke dag is dan ook een nieuwe uitdaging om jullie de zorg te geven die bij jullie past. Op die manier hoop ik bij te dragen aan deze spannende en bijzondere periode in jullie leven.

Ik zie er naar uit jullie te ontmoeten!

Hoera! Op 26 juni 2020 is onze lieve collega Nienke Mulder bevallen van een prachtige dochter: Noor.

Moeder, vader en dochter maken het goed en genieten volop van hun eigen wondertje.

Manon te Braake had de eer om hierbij aanwezig te mogen zijn.

 

Vanaf 1 oktober 2020 zal Nienke weer terugkomen van haar verlof en weer voor jullie als (aanstaande) ouders klaarstaan.

Beste zwangere en partner,                          

Het gaat beter in het land. Er lijken minder Corona besmettingen en opnames in het ziekenhuis te zijn. Zo gelukkig ook in onze regio. Om deze reden heeft onze beroepsgroep, de KNOV opnieuw met andere beroepsgroepen uit de geboortezorg overleg gehad over wat er aan versoepelingen kan worden georganiseerd binnen de zorg die wij jullie geven. Om deze versoepelingen te kunnen invoeren dienen wij ons aan de geldende adviezen te houden:

  • Indien mogelijk 1,5 meter afstand houden van elkaar.
  • Zwangeren en partners met Corona gerelateerde klachten zoals; koorts (>38C), hoesten, verkoudheid, benauwdheid etc. blijven thuis.
  • Indien mogelijk contactmomenten blijven beperken.

Wij vinden het als praktijk belangrijk om ook de komende maanden de voorschriften van de overheid en adviezen van het RIVM te volgen. Hiermee willen wij voorkomen dat er opnieuw meer zwangeren, partners en/of verloskundigen en kraamverzorgsters ziek zullen worden. Daarom willen we vanaf 8 juni 2020 een aantal versoepelingen doorvoeren, maar ook een aantal richtlijnen handhaven.