Cursussen na de bevalling
Op deze pagina vindt u een overzicht van een aantal verschillende cursussen voor u en uw baby na de bevalling. Dit zijn onafhankelijke cursussen waarbij wij als verloskundigen geen invloed hebben en/of uitoefenen op de inhoud en de vorm van de cursus. Tevens hebben de verloskundigen binnen Verloskundigen Praktijk Kampen geen voorkeur voor het volgen van één van deze cursussen.


MoederFit

Na de bevalling is het goed om te gaan werken aan het lichamelijke herstel. In deze cursus wordt onder begeleiding van een speciaal opgeleide fysiotherapeute, gewerkt aan het opbouwen van conditie en spierkracht. Daarnaast is er vanzelfsprekend extra aandacht voor de bekkenbodem en de houding tijdens het verzorgen van de baby.

De cursus geeft tevens de mogelijkheid om je voor te bereiden op het hervatten van oude, of het oppakken van nieuwe sportactiviteiten. Het trainingsprogramma wordt individueel opgesteld en wordt vervolgens in groepsverband uitgevoerd.

Duur: 10 lessen van 60 minuten in groepsverband van 8 tot 10 personen
Start: Vanaf 6 weken na de bevalling.
Inschrijven: via onze site of telefonisch.
Kosten: € 150,- voor de gehele cursus, inclusief koffie/thee na afloop. Er zijn geen inschrijfkosten aan de cursus verbonden.

Fysiotherapie Papegaaij & Tegelaar in Gezondheidscentrum de Hanze
Oostzeestraat 30
8262 ES  Kampen
Tel: 038-3324407


Cursus Dunstan Babytaal

Iedere pasgeboren baby communiceert vanaf de geboorte tot drie maanden oud met vijf hele specifieke geluiden die ieder een heel andere betekenis heeft. Er bestaat een specifiek geluid voor honger, moe, boertje, buikkramp en ongemak. Deze geluiden zijn onafhankelijk van de taal die de ouders spreken en is niet aangeleerd. Het is een natuurlijke manier van een baby om zijn of haar lichamelijke behoeften duidelijk te maken. De Dunstan Methode leert ouders hoe zij de vijf ‘kern geluiden’ van hun baby kunnen herkennen en doet suggesties voor manieren om de baby weer gerust te stellen. De Dunstan babytaal leert ouders om op deze manier precies te begrijpen wat hun baby hen vertelt en hierop in te spelen.

De cursus is voor zwangeren en ouders van baby’s onder de drie maanden oud en wordt gegeven op aanvraag. Voor meer informatie of aanmelding:

Diana Lutjes, lactatiekundige
De Akkers 26
8271 JC IJsselmuiden
Tel: 038 – 447 73 30