Ilja Vinke

Ik ben Ilja. Ik ben getrouwd met Jarno en we hebben samen 1 dochter Sarah en 1 zoon Hasse. Ik ben in 2010 afgestudeerd als verloskundige aan de Verloskunde Academie in Groningen. Ik heb eerst 2 jaar als verloskundige in verschillende praktijken in de regio gewerkt en daarna van 2012 tot en met 2019 in Kampen samen met Henriette, Jorieke en Anne-Joleen de Verloskundigen Praktijk Kampen gerund.

Na de geboorte van Hasse heb ik besloten om voorlopig niet meer als verloskundige te werken en uit de maatschap te gaan. Het combineren van het prachtige verloskundige vak vergt namelijk veel flexibiliteit van jezelf en je gezin. Gelukkig ben ik niet helemaal verdwenen uit de praktijk en werk ik nu binnen de praktijk als praktijkmanager. 

Verloskunde bestaat namelijk niet alleen uit cliëntenzorg tijdens een kinderwens, de zwangerschap, bevalling en kraambed, maar ook uit samenwerken met andere disciplines en het runnen van een bedrijf. Dit is iets wat mij op het lijf geschreven staat.

Naast praktijkmanager van Verloskundigen Praktijk Kampen, ben ik ook praktijkmanager van Verloskundige praktijk 't Klaverblad en Directeur van de Verloskundige Zorggroep Zwolle e.o.