Ilja Vinke

Ik ben Ilja. Ik ben getrouwd met Jarno en we hebben samen 2 dochters en 1 zoon; Sarah, Fien en Hasse. Ik ben in 2010 afgestudeerd als verloskundige aan de Verloskunde Academie in Groningen. Ik heb eerst een aantal jaar als verloskundige in verschillende praktijken in de regio gewerkt en daarna van 2012 tot en met 2019 in Kampen samen met Henriette, Jorieke en Anne-Joleen de Verloskundigen Praktijk Kampen gerund.

Na de geboorte van Hasse in 2019 heb ik besloten om voorlopig niet meer als verloskundige te werken en uit de maatschap te gaan. Het combineren van het prachtige verloskundige vak vergt namelijk veel flexibiliteit van jezelf, je partner en je gezin. Dit was iets dat moeilijk te regelen was binnen ons gezin en heeft mij in 2019 doen besluiten om een stapje terug te doen. Gelukkig ben ik niet helemaal verdwenen uit de praktijk en werk ik nu binnen deze fijne praktijk als praktijkmanager.

Verloskunde bestaat namelijk niet alleen uit cliëntenzorg, maar ook uit samenwerken met andere disciplines en het runnen van een bedrijf. Dit is iets wat mij op het lijf geschreven staat. Dus in plaats van aan het bed te staan heb ik nu een kantoorbaan en werk ik achter de schermen mee aan het goed laten draaien van de praktijk. 

Naast praktijkmanager van Verloskundigen Praktijk Kampen ben ik ook de praktijkmanager van Verloskundige praktijk 't Klaverblad. Ik combineer deze twee banen met veel plezier!