Een nieuw gezicht binnen dit vaste team in Kampen, dus tijd om mij even voor te stellen.
Mijn naam is Bettine Pang-Atjok, getrouwd en moeder van 3 kids. In 2009 ben ik afgestudeerd als verloskundige en heb sindsdien gewerkt als klinisch verloskundige in het ziekenhuis, waar ik heel veel ervaring heb opgedaan in ons prachtige vak.
Sinds kort zijn wij verhuisd naar Kampen. Deze nieuwe stap gaf mij ook de kans om aan te sluiten bij het team van Verloskundigen Praktijk Kampen. Ik kijk er enorm naar uit om nu in deze mooie stad mijn passie voor de verloskunde voort te zetten.
Tot ziens op de praktijk, thuis of in het ziekenhuis!
Wij bieden in onze praktijk Centering pregnancy aan. Centering pregnancy is een vorm van zorg in de zwangerschap waarbij 8-12 zwangeren onder begeleiding van een verloskundige en een co-begeleider eerst iedere 4 weken en daarna iedere 2 weken elkaar komen voor de zwangerschapscontrole. In totaal kom je in de zwangerschap 9 keer bij elkaar en na de zwangerschap is er nog 1 afsluitende bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomsten krijg je naast je individuele medische controles in de groep ook begeleiding en informatie over een tal van onderwerpen die belangrijk voor je kunnen zijn tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed. Het grote voordeel hiervan is dat er bij Centering pregnancy veel meer tijd beschikbaar is om je samen met de verloskundige en mede-zwangeren te laten informeren en voor te bereiden op wat komen gaat.
De bijeenkomsten duren ongeveer 2 uur in plaats van 10-20 minuten bij individuele controles op het reguliere spreekuur. Je hebt hierdoor tijdens de bijeenkomsten meer tijd om vragen te stellen, met elkaar belangrijke onderwerpen te bespreken en je twijfels en angsten te bespreken. Daarnaast is er ook voldoende ruimte om mooie ervaringen met elkaar te delen.Je zit in een groep waarbij alle zwangeren ongeveer even ver zwanger zijn als jij. Hierdoor ga je de zwangerschap echt samen aan. De bijeenkomsten staan vanaf de start van een nieuwe groep al vast, waardoor je hier al gemakkelijk rekening mee kunt houden in je agenda.
We zullen de Centering Pregnancy bij de eerste controle op de praktijk met je bespreken. Als verloskundige adviseren wij deze vorm zwangerschapsbegeleiding gezien de positieve uitwerking, maar indien Centering pregnancy niet bij je past kun je natuurlijk ook kiezen voor individuele zorg.
Hieronder een overzicht van de data van de startende Centering Pregnancy groepen:
CP groep 25:
Is onder leiding van Anne-Joleen en Karen zijn op de volgende data:
- 4 december (19.00-21.00 uur), 4 januari (19.00-21.00 uur), 29 januari (9.00-11.00 uur), 1 maart (9.00-11:00 uur), 12 maart (19.00-21.00 uur partneravond), 29 maart (9.00-11.00 uur) 12 april (9:00-11.00 uur), 26 april (9.00-11.00 uur) en 10 mei (9:00 - 11:00 uur)
Wanneer er ernstige aangeboren afwijkingen in de familie voorkomen is het mogelijk om, nog voordat je zwanger wordt, uit te zoeken of die bepaalde aandoening erfelijk en/of gevaarlijk is voor jouw toekomstige baby. Als je hierover door wilt praten kun je meer informatie inwinnen bij de huisarts of een afspraak op ons kinderwensspreekur maken. Het kan zijn dat wij je dan doorverwijzen naar bijvoorbeeld een klinisch geneticus. Voor meer informatie kun je kijken op deze website van het Erfocentrum.
Hoi allemaal, mijn naam is Manisha. In 2019 ben ik afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Groningen. Hierna ben ik voor verschillende praktijken in de omgeving gaan waarnemen. In april 2020 kwam er een plekje vrij binnen het team in Kampen en sindsdien ben ik hier werkzaam. Ik geniet enorm van het vak! Wat ik vooral leuk vind, is de afwisseling van de taken. Vooral de telefoon op zak hebben en niet weten wat er komen gaat. Door me te specialiseren in anticonceptie, CTG's, Centering Pregnancy en straks ook echoscopie ben ik nog meer allround in het vak. Ik vind het belangrijk om samen met jullie te kijken naar zorg die bij jullie past, met als doel een gezonde uitkomst van moeder en kind waarbij kersverse ouders met een goed gevoel terugkijken op het proces van zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Hopelijk tot snel in de praktijk!
- Vergoedingen
- Cursussen na de bevalling
- Zwangerschapscursussen
- Kraamzorginstellingen
- Anticonceptiemethodes
- Anticonceptiespreekuur
- Manon te Braake
- Nienke Mulder
- Roelie van Breugel
- Lise Rijbroek - Kes
- Annick Diender – Pen
- Anne-Joleen de Lange
- Henriette van den Bor
- Jorieke van den Dool-van Meulen
- Ilja Kwakkel - Vinke
- Nacontrole
- Anticonceptie
- Hielprik en gehoorscreening
- Ongemakken in kraambed
- Rust en regelmaat
- Borstvoeding
- Aangifte
- Kraambedcontroles
- Benodigdheden
- Pijnbestrijding
- Strippen / Inleiden
- Plaats van bevallen
- Beladviezen
- Voortekenen
- Geboorteplan
- De bevalling
- Miskraam
- Voorlichtingsavond
- Zwangerschapscomplicaties
- Zwangerschapsklachten
- Groei van de baby
- Prenataal onderzoek
- Voeding- en leefadviezen
- Zwangerschapscontroles
- De zwangerschap
- Foliumzuur
- Gezondheid
- Vruchtbaarheid
- Kinderwensspreekuur
- Klachten
- Cliëntenregistratie
- Aanmelden
- Contact
- Visie
- Disclaimer
- Het team