De bevalling
Je mag onder onze leiding bevallen tussen de 37 en de 42 weken zwangerschap. Voor de 37e week word je altijd verwezen de gynaecoloog, omdat er dan sprake is van een vroeggeboorte. Na de 42e week beval je ook onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog en wordt de bevalling opgewekt. 
 
Rondom 30 weken zwangerschap ontvang je van ons per mail een aantal folders waarin je meer kunt lezen over de aanstaande bevalling. Naast de informatie die je op deze website kunt lezen geven wij ook een Voorlichtingsavond over de bevalling. Hiervoor word je ook per mail uitgenodigd tussen de 26 en 30 weken zwangerschap. Bij deze groepsvoorlichting nemen we uitgebreid de tijd om alles uit te leggen over de bevalling en wat jullie kunnen verwachten. Tijdens het spreekuur is er namelijk onvoldoende tijd om alle informatie aan jullie individueel uit te leggen. We zouden het heel fijn vinden wanneer je je aanmeld voor deze avond. Indien je niet kan komen is het ook mogelijk om onze ingesproken voorlichtingsavond te dowloaden en te volgen via deze link: Ingesproken voorlichtingsavond bevalling
Bij 36 weken zwangerschap plannen we een controle waarbij we uitgebreider de tijd nemen om het over de bevalling te hebben. Als jullie een geboorteplan hebben kunnen we deze samen bespreken en we nemen nog even door wanneer jullie ons precies moeten bellen.

de bevalling